Skratta eller gråta?

Jag surfade runt lite på Youtube... och fastnade vid ett gammalt avsnitt av dr. Phil... Det handlade om barn som blivit bortförda från sina skolor av totala främlingar.

Det första exemplet kan jag bara gråta åt. En liten flicka blir upplockad av en vilt främmande man som säger att hennes mamma väntar, att han bara ska hämta henne. Skolan släpper iväg flickan med den okände mannen... som sedan kör runt henne i sin bil i fem timmar. Han ber om mammans mobilnummer och låtsas ringa... Polis kopplas in, medierna informeras och tillslut kan mannen gripas och flickan tas i säkerhet. Mannen är psykiskt sjuk, vilket hans föräldrar ser som en "förmildrande omständighet"... typ. Kanske är det det också, men flickan blir traumatiserad av händelsen. Och jag personligen - anser att oavsett anledning... så ska ett barn aldrig behöva utsättas för något som skadar dem - varken fysiskt eller psykiskt! Så nej, kalla mig känslokall... men jag tycker inte att det är rätt att "dalta med" honom - åtminstone inte när man sitter "face to face" med två föräldrar som upplevt något av det värsta i skräckväg man kan göra! Och som har en liten flicka hemma som är djupt påverkad av händelsen!

Skolan - en friskola - "antog" att han var en släkting till flickan eftersom hon var den enda svarta eleven... och mannen som förde bort henne också råkade vara svart... Hur kan man "anta" något sådant?! En liten friskola med inte alls så många elever... BORDE känna igen eventuella släktingar/vänner/whatever! Känner man inte igen någon så kollar man upp det - INNAN man släpper iväg något barn!! (Gäller för övrigt ALLA skolor - stora som små!)

Det andra exemplet är mer tragikomiskt. Det handlar om en fyraårig pojke som blir upplockad av en man på cykel. Dumarsle... öh, förlåt - MANNEN som hämtar upp honom säger att han ska hem till mormor/farmor (grandmother - jag är osäker på om det framgått vilken sida av släkten det skulle röra sig om). Pojkens moster är på väg i sin bil för att hämta honom då hon ser en pojke sitta bak på en cykel med en exakt likadan jacka som hennes systersons... Hon tittar lite noggrannare och ser att det ÄR systersonen!

Det visar sig att morfar/farfar skulle hämta upp sitt barnbarn på skolan, men att han "hade så många barnbarn att han inte visste hur de såg ut eller vad de hette(!!!!!)... Så han hade hämtat upp FEL barn!!!
  Detta skulle BARA ha varit tragiskt om pojken fått några men av händelsen, men det verkar han inte ha fått... Däremot blev såklart FÖRÄLDRARNA skräckslagna!!! Och mostern...

Happy ending i bägge fallen, men...

1. Hur kan man som personal och ansvarig för barnen medan de är i skolan bara SLÄPPA IVÄG en elev utan att säkert VETA vem personen är? Hur kan man vara så korkad att man "antar" något - och därmed utsätter barnet för livsfara??!!! Nu gick det ju bra... Förutom att flickan är traumatiserad (vilket i sig är förbannat allvarligt!) så utsattes inget av barnen för övergrepp av något slag... Men det KUNDE ha varit "Jack the ripper" (om det inte var för att han var död) - det kunde ha varit en mördare, en pedofil, en riktigt, riktigt farlig människa!!!

2. (Och det är detta som får mig att överväga om jag ska skratta åt eländet samtidigt som jag lider med den stackars familjen): Hur i helsike kan man hämta upp FEL BARN?!! Oavsett om man har två barnbarn eller 20 - Om man är så gaggig att man inte känner igen eller ens vet namnet på barnet som ska hämtas... Då är det något JÄKLIGT fel på gubben! OCH på det "rätta" barnets föräldrar som överlåter ansvaret för hämtningen på honom!!

Jag har inte sett klart på klippet ännu... Men... Denna historia med att "råka hämta FEL BARN"... 

JEEEZ!!! 

Tillägg: Mannen som hämtade upp sin son/dotterson hade... 50(!) barnbarn... 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0