Just tell me, baby

Just tell me, baby

Tell me everything will be all right

No more worries tonight

The sun will shine again, so bright

I don't care if you lie

Just forget and deny

There's no reason to cry

Tell me

Everything will be all right

 

Just tell me, baby

Tell me we'll survive this for sure

We'll make it like we've done before

We'll make it now, and forevermore

Just tell me there's a chance

The power to enhance

This matter of circumstance

Tell me

We'll survive this for sure


My strange addiction

Det finns ett TV-program som heter "My strange addiction" eller något liknande. Det behandlar - som titeln hintar om - konstiga beroenden. Människor som är beroende av att äta tvättmedel, som är beroende av att rycka loss hårstrån till den grad att de är halvt flintskalliga och liknande neurotiska beteenden. Jag har också fått ett nytt beroende. Eller, jag har fått ett återfall i ett beroende som var mer uttalat när jag var yngre. Hundar.
  Jag har blivit besatt av hundar, och som jag tidigare beskrivit saknar jag Leia varje dag, stora delar av dagen... Abstinens? Jo, det kan man nog kalla det för. Abstinens efter att känna mig "hel", för utan henne (utan sällskap av en hund rent generellt) känner jag som att en del av mig själv liksom fattas. En förmåga att se på livet och nuet. Ett lugn... En styrka som kommer fram inom mig...
 
Det fantastiska med att knyta an till en hund är att man liksom "blir ett" med hunden. Man absorberar hundens energi och känner av vad hunden vill och känner och behöver just där och då.
  Leia har varit väldigt duktig på att uträtta sina behov ute när hon bott hos oss. Trots att shelties, och speciellt hennes uppfödares hundar - brukar vara sena i sin förmåga att hålla sig. Det får mig att fundera om det kanske inte är så att hon är 99% rumsren, utan att det handlar om att jag känner av när hon behöver gå ut och förebygger olyckor på det sättet. Kanske är det så. (Eller så är jag en sådan kontrollfreak att jag helt enkelt inte chansar, utan har lärt mig att aldrig släppa fokus från henne).
 
Nåja, nu snurrar jag iväg ifrån ämnet "beroende". Men för att återgå - jag undrar om det inte ÄR så att hundar kan vara psykologiskt beroendeframkallande. Fast på ett tämligen ofarligt sätt, jag ådrar mig ju inga fysiska skador genom att ha hundar i tankarna nästan hela tiden. Och jag är fullt övertygad om att många icke-hundägare skulle få en förbättrad livskvalitet med en hund i sitt liv. Hundar förlänger livet på oss människor, hundar har så mycket att lära oss om kärlek, harmoni, glädje och förlåtelse. Hundar behöver inte mycket materiellt för att vara lyckliga. Och faktum är att... det behöver faktiskt inte vi heller! Inte egentligen...

RSS 2.0