Lägesrapport... :'-(

Läget just nu är... ja, jag är ledsen att behöva säga det,men det är... HEMSKT! Jag mår verkligen inte bra... Biter ihop för att inte börja storgrina. Jag vet att gör jag det kommer jag inte kunna sluta...

Jag ringde och avsade mig min plats på universitetet. Jag kände att jag bara inte skulle fixa det. Jag har bara förstört för min Älskade, så han mår dåligt av min närvaro. Det känns hemskt att - inte bara stå maktlös och inte kunna hjälpa honom - utan värre: att vara en bidragande orsak till hans dåliga mående... Han ville tt jag skulle åka hem, och det ville mamma också... Så nu sitter jag här och känner mig ensam. Jag vet att jag borde umgås med mamma och pappa, men det är så svårt. Jag kan bara inte blotta mig helt. Jag kan inte visa hur dåligt jag egentligen mår...

Kan inte äta. Mår illa bara av åsynen av mat... Så nu får jag väl räkna med ett rejält viktras igen...

Jaha, så det var den sommaren det. Vet inte om jag skulle kunna kalla den den värsta i mitt liv, men jag tror det. Och nu är den slut...  Den hemska deprimerande hösten har visat sitt ansikte. Kylan, den totala bitande kylan som tränger in i märg och ben i mig... Fukten och kylan. Och den hemska "VKS"-säsongen börjar närma sig... 

Min innersta önskan är att bara gå och lägga mig och dö. Men jag kan inte. Kan inte förstöra livet för mamma, pappa, Älsklingen! Min älskade vackerpojke, jag som trodde att vi var starkare när vi var tilsammans... Jag som trodde att jag kunde mildra din smärta och du min, bara genom att finnas för varandra...  Så var det en gång. Men energierna är alltför låga... för bägge parter. Jag hatar att inse att vi bara drar ner varandra!!!

PISS!!!

Kort om studiepanik

Nu är det inte många dagar kvar innan Ume Universitets upprop, och jag vet f*n inte hur sjutton jag ska göra. Ska jag eller ska jag inte. Klarar jag eller ej? Förra året slutade med sjukskrivning och en vikt på 42 kg. Detta känns knappast hoppfullare. Och jag är LIVRÄDD!!!!

Test hämtat från en väns blogg!

Reglerna är att bara använda ETT ord för att svara - testa! :)

1. Din mobiltelefon? SonyEricsonK800i
2. Din (o-)äkta hälft? Världens-vackraste-underbaraste-snällaste-bästa!!
3. Ditt hår? Kortklippt-av-mig-själv-men-ändå-hyfsat-snyggt.
4. Din mamma? Brunett.
5. Din pappa? Blond.
6. Det bästa du vet? Att-se-sambons-vackra-glittrande-leende!
7. Din dröm inatt? Bortglömd.
8. Din dröm/ditt mål? Att-bli-lycklig-och-nöjd-med-livet.
9. Rummet du är i? Ljusblått.
10. Din hobby? Skådespeleri-och-att-skriva-och-måla-mina-känslor-med-ord-och-att-SKRATTA!!
11. Din skräck? Illamående-och-att-kräkas...
12. Vill du vara om 6 år? Lycklig-gift-och-förälder!
13. Var du igår kväll? Ute-och-tvättade-bilen.
14. Vad du inte är? Otrogen.
15. En sak du önskar dig? Att-känna-mig-lycklig.
16. Var du växte upp? Utanför-Märsta-och-Sollefteå.
19. Det sista du gjorde? Slökollade-på-TV..
20. Dina kläder? Randdig-t-shirt-shorts-och-tubsockor
21. Din TV? Inte-fasiken-vet-jag-det-var-sambon-som-köpte-den!
22. Ditt/dina husdjur? En-underbar-hund!
23. Din dator? låååångtborta
24. Ditt humör? Ganska-deppig
25. Saknar någon? Oh-ja!
26. Din bil? Silverfärgad-saab9000turbo
27. Något du inte har på dig? Collagetröja.
28. Favoritaffär? Nope.
29. Din sommar? A-boulevard-of-broken-dreams.
30. Älskar någon? Mattias!
31. Favoritfärg? Blått
32. När skrattade du senast? Nån-vecka-sen-skulle-jag-tro...:-(
33. När grät du senast? Ett-par-timmar-sedan

Läget just nu

Nu är Birgitta hemma igen, och verkar må skapligt bra. Men jag är orolig. SÅ orlig. Känslan av helles hjärta som slutar slå, en avstannande puls under mina fingrar... Den väller över mig hela tiden.

Det har varit jobbigt mellan mig och M. Jag är så sprängfylld med tankar och känslor, jag behöver prata med någon. Någin som förstår. Någon jag litar på. Han förstår, och jag litar på honom mer än någon annan. Men han vill inte prata. Han blir arg när jag vill närma mig denna fruktansvärda händelse som upptar största delen av både min och hans vakna tid. 

Tror vi båda går omkring i ett töcken utan att riktigt kunna reda ut alla de känsor som kokar inom oss... M blir mer och mer deprimerad och får en allt mer svart syn på livet och världen. Det är så svårt för mig att inte påverkas, jag vill ju trots allt kunna känna att det finns ljuspunkter, positiva saker runt om kring oss och i övriga världen, men när jag försöker påverka honom åt det hållet blir jag nedargumenterad direkt... 

Jag vet att man i grunden aldrig riktigt kan ta ansvar för en annan vuxen människa, men jag känner ändå att M:s lycka är min livsuppgift att skapa och upprätthålla. Jag vill att han skall vara lycklig, för är han lycklig - ja, då är jag också det. Mår han dåligt gör jag det också... 


Mitt hjärta är ditt

Ditt hjärta är mitt

och aldrig jag lämnar det åter

Min lycka är din

Din lycka är min

och gråten är min

när Du gråter

Dikt av: Nils Ferlin


Fobitankar...
Såhär är mitt liv. Kaotiskt med grenar som går hit och dit utan att trädet någonsin kan röra sig förutom när vinden griper tag i dess kala grenar... Jag är trädet och grenarna är mina tankar. Bakom mig är världen kall, trist och grå....

*********************

Min fobi har gått i perioder. När jag var nio år blev jag rädd för själva illamåendet, och i sexan blev jag mobbad av en kille som utnyttjade denna ömma punkt och gjorde min fobi allt värre. Först på gymnasiet började jag må riktigt bra, jag tänkte inte så mycket på illamående och sjukdomar. Jag hade underbara vänner och hade fullt upp med både det ena och det andra. Fobin fick helt enkelt inte "plats". Sedan hände något som för mig var väldigt traumatiskt. Min pappa blev allvarligt sjuk och jag trodde att han skulle dö. Det var mitt i vintern, och det var jag som fick köra in honom till sjukhuset mitt i natten. Det var sju mil dit, och väglaget var riktigt dåligt... Det var så hemskt, och jag mådde illa av ångest. Jag antar att det var någon slags försvarsmekanism, men jag fokuserade helt på mitt illamående. Hela tiden in till akuten, och hela resten av natten och nästa dag. Jag tror också att jag kopplade ihop illamåendet med den ångest det innebar att känna att pappas liv låg i mina händer. Därför har det blivit en betingad reflex hos mig att känna samma ångest varje gång jag känner något från magen. Som nu när jag pratar om det till exempel. Jag skulle gärna berätta mer, men detta är allt jag klarar av för tillfället... 

En av de värsta dagarna i våra liv!

Jag reser mig ur soffan efter att ha suttit/legat alldeles för länge och genomlidigt en film som i vanliga fall säkert skulle ha varit bra, men som bara givit mig ångest. Jag hade ingen ro egentligen att se på film när jag satte mig, men jag ville inte göra älsklingen besviken. Han ville ju se den, och han ville se den just då.


Efter en massa timmar är jag sprickfärdig av oro, både i kroppen och själen. Jag har en sån där konstig odefinierbar ångest som jag får ibland. Jag vankar av och an mellan vardagsrummet och vårt rum. Jag känner att jag måste göra något, sysselsätta mig med något. Att hålla på med något är för mig ett bra sätt att avleda ångest.


Jag vet inte riktigt varför jag behövde hushållspapper, men jag går i alla fall ut i köket för att hämta det. Där möter jag Birgitta, älsklingens mamma. Hon har varit sängliggandes med feber i ett par dagar, men nu ler hon glatt och hälsar på mig.

- Så du är på benen nu igen? frågar jag glatt. Hon svarar något som jag inte kommer ihåg, och jag försvinner ut. Tillbaka till rummet.


Plötsligt hör jag Bengt ropa. Jag hinner precis öppna dörren till vardagsrummet innan jag ser M försvinna i rasande fart mot köket. Jag springer efter, och i fåtöljen i hörnet halvsitter M, som kanske inte har panik men är uppskakad utan dess like. Bredvid, i fåtöljen sitter Birgitta. Hon är blek, huvudet hänger, helt lealös! Birgitta, åh Gud, BIRGITTA!!

  Jag kastar mig fram. Tar ett stadigt tag om hennes bägge armar och skakar henne lätt men bestämt samtidigt som jag tydligt säger hennes namn och fäster blicken i de oseende ögonen. Birgitta!!


Jag känner på hennes handled, den som inte älsklingen håller i. Pulsen är det mest oregelbundna jag känt! Hjärtat slår dubbelslag för att sedan slå normalt ett par slag, sedan hoppar de över ett slag. När pulsen varit borta i ca. fem sekunder är jag säker på att hjärtat stannat. Jag är på väg att slita tag i henne för att ge hjärtmassage när pulsen kommer igång igen. Bengt står vid telefonen och har ringt 112. Som vanligt i krissituationer håller jag mig kall och lugn. Inga negativa känslor får komma ut. Bara konstruktivitet och optimism.


Allt är bara kaos, min älskade gråter och hans mamma har precis säckat ihop av någon anledning vi inte har en aning om. Tillslut börjar hon bli kontaktbar. Vi berättar att en ambulans är på väg, och jag försöker att låta glad och lugn för att inte skrämma upp henne. M håller hennes högra hand och gråter. Hon säger till honom att det är ingen fara, sedan vill hon ha nya strumpor om hon ska till sjukhuset. Jag har ingen aning om var hon har sin strumplåda, så jag rusar in i vårat rum och hämtar ett par av mina istället. När jag kommer tillbaka verkar hon ha töcknat till igen, men M håller henne vaken när hon vill somna. Han försöker trä på en strumpa på sin mammas fot, men säger efter ett tag att jag får ta över. Jag ler emot Birgitta och säger att jag har ju fått vana vid dethär när jag tagit hand om hennes barnbarn! Jag tror att hon ler lite åt det när jag lyfter hennes ben och trär på ett par ungdomliga tubsockor.


Det tar en evighet innan ambulansen kommer. Känns det som. Om inte älsklingen senare skulle ha sagt att det tog ca. tre minuter så skulle jag ha gissat på en halvtimme. Sammet skäller, och M och jag tar med henne in i vardagsrummet så ambulanspersonalen får komma in. Sammet är orolig, och jag gör ett tafatt försök att lugna henne. Men mitt fokus är riktat mot hallen som nu befolkats av människor i gulorangea rockar. Jag har aldrig gillat den orangea färgen, men från och med nu kommer jag att hata den känns det som.


Birgitta kan själv lägga sig på deras bår. De frågar lite och hon kan svara hjälpligt. Sedan åker de iväg. Allt går så fort. Bengt börjar packa en kasse för att åka efter till akuten med bil. Jag är hantlangare. Mitt i kaoset stannar jag upp och ser ett par urklivna tofflor ligga slarvigt slängda på golvet bredvid fåtöljen. Birgittas tofflor. Åh, Herregud vad hemskt det är att se dem ligga sådär! Bengt frågar om han ska ta med sig några skor till henne, och jag plockar snabbt upp tofflorna och lägger dem i kassen.


Innan han åker lägger jag också ner den bok som hon fick av mig och M i julklapp. "Starka kvinnor", för att om möjligt skicka med all styrka jag och M var till henne. Sen åker han. Och jag har nog aldrig känt en sådan tomhet som jag kände där och då. Tystnaden gjorde ont. Hela huset förvandlades till något hemskt och ödsligt. Men min älskade fanns där... Mina två älskade. M och underbara Sammet...

Fortsättning följer kanske... Om jag orkar. Annars inte.


Han klarade sig!!!

Hunden klarade sig! Gud, så lättad jag blev när jag hörde M ropa från TV-rummet i hans brorsas nya hus - att de på nyheterna sagt att "mannen som var i 55-årsåldern hade räddat både sig själv och sin hund ut ut det brinnande huset"... Nu vet man ju aldrig med nyheter, de kunde ju ha missuppfattat det hela. Men jag var ändå lättad.

När vi kom hem satt mamma i soffan. Det första hon sa var att hunden hade klarat sig. Han bodde just nu tillfälligt på en gård, medan husse var på sjukhuset. Då... åh kände jag mig helt och fullt lättad i själ och sinne! Åh, tack! Tack och lov att han klarade sig! Och att han verkar vara oskadd! Om det nu finns någon Gud, så vill jag tusenfaldigt tacka honom! Han klarade sig! Han klarade sig!!!!!

Branden...

Jag hör telefonen ringa. Jag ligger och halvsover i ena soffan och Älsklingen sitter och titar på TV i den andra. Flera signaler går fram, och jag är på väg att resa mig för att svara. Då hör jag hur pappa lyfter luren, så jag slappnar av igen. Skönt. Pappa låter bekymrad på rösten när han går omkring i köket med den bärbara telefonen mot örat. När han lagt på frågar jag vem det var.
- Det var mamma, säger han. Och så berättar han att P i mobila har brutit ena foten. Det har brunnit i hans hus, och P hade klarat sig genom att hoppa ut genom fönstret...

- Och han hann inte få med sig någonting? undrar jag.
- Inte ens sina glasögon, svarar pappa.

P hade - nej jag måste fortsätta att tänka i presens - en hund. En jättefin hund som jag träffat och klappat när jag varit och hälsat på mamma på jobbet. Gud, åh Herregud, hunden!! Har hunden klarat sig? Han måste ha gjort det! Trots att chanserna är små. Hunden, fina fina hunden... Han FÅR bara inte ha brunnit inne!!!

Jag vet ingenting. Men bara tanken får mig att må fysiskt illa...

I vintras...

På isen med älskade lilla gumman!

På isen med älskade lilla gumman!

Ångestkväll...

Jag är rätt säker på att pappa har druckit ikväll också... Han gjorde det igår natt. Jag och älsklingen kom hem till mig efter att ha hjälpt hans brorsa med familj hela dagen. De håller på att bygga ett nytt hus, och det huset verkar aldrig bli färdigt... I över ett år har det stått ofärdigt... Nu har familjen flyttat in, men det är fortfarande fasad som skall läggas och en himla massa "finslip"...

Igår natt hade pappa TV:n på högsta volym, det dånade i hela huset. Min mamma vill gärna lägga sig tidigt, så jag kan ju bara gissa hur mycket hon kunde sova... M frågade om han skulle gå ner och prata med pappa, men jag sa att jag i så fall hellre ville gå ner och påpeka oljudet...

Ikväll satt han som vanligt i soffan. När jag kom ner ville han prata med mig. Han hade ändrat planer angående hus och ekonomi och "investeringar" igen. Han tuggade om det ett antal gånger. Dessutom krävde han att ¨få veta om jag kommit in på högskolan. Jag sa att jag inte visste ännu eftersom antagningsbesked nr. 2 kommer om typ en vecka. Då blev han förbannad för att jag inte svarat på intagningsbesked nr. 2.... Och när jag återigen snällt påpekade att jag omöjligt skulle ha kunnat göra det, då blev han bara ännu surare för att jag kritiserade honom...

Han vill ha mig här, han vill ha mig som hundvakt. Han anser att jag mår bättre här än hos M... Gör jag det? Jag vet inte. Jag mår dåligt på bägge ställena. Men kvällar som dessa är jag ändå fullt övertygad om vilket ställe som är minst ångestladdat...

Fan för denna kväll! Och älskade M sover över hos sin bror inatt också... :-(

RSS 2.0