Hon är verkligen otrolig!!

Jag är så himla stolt över min härliga lillla tjej!

Jag har kört på och pushat henne "lagom" mycket. Framför allt har jag fokuserat på mig själv och min egen attityd. Jag har litat på att hon kan "gå vidare" väldigt mycket enklare än jag själv, och hon har verkligen bevisat att så också är fallet! Hon var helt traumatiserad i tisdags. Nu är hon nästan som vanligt igen. Hon hajar till vid ljudet av smällare, men två sekunder senare fortsätter hon med det hon höll på med. Hon använder nosen igen (det gjorde hon inte igår, det var som att hon inte kunde tillåta sig att fokusera på något annat än ljud och till viss del synintryck).

Jag läser om hur andra hundar råkat ut för liknande saker de senaste dagarna, och jag hoppas av hela mitt hjärta att alla de som känner hopplöshet och oro för att deras älskade fyrbenta familjemedlemmar ska vara traumatiserade för resten av livet - kan uppleva samma befriande känsla som jag gör! Nog för att jag är partisk och anser att min tös är något alldeles extra, men faktum är att jag tror att fler hundar än hon har denna - för mig - nyupptäckta förmåga att "komma tillbaka". Komma över även riktigt traumatiska händelser!

Det finns hopp! Det gör verkligen det!!

Uppdatering och nyårsafton

Det gick bättre än vad jag hade trott, med tanke på att hon reagerade SÅ starkt när smällaren brann av alldeles nära henne på tomten. Vi höll oss inne stora delar av dagen, men gick ändå ett par promenader där det vid ett tillfälle smällde som sjutton överallt omkring oss. Men det var nästan som att det gjorde henne... vad heter det, "desensitized" är det engelska ordet, (känner mig dum som inte kommer på vad det heter på svenska när jag bor i Sverige och pratar svenska varje dag) - av att gå i rask takt framåt samtidigt som det pangade som i värsta överdrivna krigsskildringen i en film.

Hon blev lite orolig när grannen vid tolvslaget brände av något slags flammande, rykande och öronbedövande skit tio meter ifrån det vardagsrum vi satt i, men det berodde också på att alla människor (förutom jag som bestämt mig för att inte tillåta mig att reagera med oro om så en raket for in genom fönstret och landade i mitt ansikte) blev förskräckta. Grannen har ALDRIG gjort så tidigare, och jag betvivlar att det ens är tillåtet att göra så i ett radhusområde. Plus att det verkligen såg ut som att hela deras hus stod i lågor, det var inga vackra eller färggranna raketer som lyser upp himlen, utan bara... Tja, något jag för allt i världen inte fattar att man kan vilja slösa pengar på, ens om man är helt ovetande om riskerna och tycker att smällande är vackrare än musik att lyssna på!

Idag har det fyrats av raketer lite sporadiskt, men det har gått ganska bra. Hon reagerar, men får inte panik, och gräsmattan och villagatan är inte fullt lika läskiga som igår...


RSS 2.0