Don't always think realistic...

Truth sometimes is stranger than fiction...

"FB"?

När någon refererar till "FB"... Och det är ganska tydligt att det handlar om internet (som allt väl egentligen gör i vårat cyber-dominerade samhälle)... Menar de då Facebook eller Flashback?

Äh, varför hakar jag upp mig på en dum förkortning när jag inte har för avsikt att besöka någon av de ovan nämnda sid-förslagen?

Att skada någon annan är aldrig okej!

Hudiksvalls tingsrätt har dömt tre tjejer till dagsböter för skadegörelse efter att de klippt manar och svansar på fem hästar och ponnyer.

Jag är ingen hästtjej. Har aldrig varit. Jag har ridit ett kort tag, men... Det har liksom aldrig varit min grej. Däremot älskar jag djur. Och jag tycker att det är bland det värsta man kan göra att ge sig på oskyldiga djur! Ungefär som att ge sig på barn - totalt oskyldiga individer som inte kan försvara sig! Och att klippa av manar och svansar på hästar... Jag vet inte hur mycket hästarna lider av det, men faktum är att dessa hästar ägs av tonårstjejer - 13-åringar som tävlar dressyr. Och så pass mycket vet till och med jag - att i dressyr bedöms hästens utseende! 

Tänk att du är en tonårstjej. Du går i skolan varje dag. Och hur pissigt det än är så bedöms man efter sitt utseende i skolan. Tänk att du vaknar på morgonen och upptäcker att någon under natten tagit sig in i ditt rum och klippt av en rejäl bit av ditt långa hår... Skulle du bli glad då? Skulle du tycka att "wow, vilket kul practical joke!" Troligtvis inte. 

Det är skillnad på att skämta och att aktivt gå in för att förstöra. Ibland kan skämt såra - utan att det var meningen från skämtarens sida. Då är det en annan sak... Men att aktivt gå in för att förstöra, skada, kränka... Då är det något som är fel! Om någon känner att han/hon/de måste såra någon annan... Då är det något som är fel. Då tror jag - helt ärligt - att man behöver någon form av hjälp. Jag vet att det låter som en klysha - men jag tror faktiskt att det är så! Är man så arg, olycklig, sårad... att man vill skada någon annan (eller sig själv)... Då behöver man hjälp. 

Det är aldrig okej att ge sig på någon som inte kan försvara sig. Det är aldrig okej att ge sig på djur, barn, funktionshindrade, äldre eller NÅGON! Det är aldrig rätt! Det finns andra lösningar! Och jag tror att det framför allt är lösningarna som behöver belysas...  

Metafor... Undrar om någon fattar...? ;-)

If a key manages to to open many locks then it is a master key.
But if a lock can be opened by any key, then thats a pretty shitty lock if you ask me...


Privat...

Här...

Beslutsångest...

Okej, nu låter det som att jag har värsta beslutsångesten över något superviktigt, som... som... Ja, vad fasen ska jag hitta på för bra grej man ska ha beslutsångest över då...? Om jag ska investera i ett exklusivt tegeltak som är suersnyggt i ett par år för att sedan bli skabbigt - eller plåt som ser lika halvtrist ut nu som om 20 år? Nej, det problemet har jag hjälp med. M tycker plåt. Och jag bryr mig inte så mycket faktiskt. Jag vill ha ett tak som skyddar mot fuktskador. Och om ett plåttak höjer värdet på huset på lång sikt så känns det som en trevligare bonus än ett skinande nytt tegeltak som mister sin lyster efter ett par år...

Och nu var det ju inte tak jag hade tänkt tala om - utan min beslutsångest. Jag har så förbannat svårt att besluta mig för något. Ska jag gå dit eller dit på promenaden med vovvisen? Om jag delar en brödskiva mitt itu - vilken ska jag ta? Apropå detta med mat - dagens stora ständiga ångestmoment - vad i helsike ska vi äta till lunch??!! (Och ja, klockan säger att det snart är dags för denna jävlusiska tortyr nu också...)

Höger eller vänster? Hur fasen ska jag kunna bestämma mig för om vi ska gå höger eller vänster?! Sojakorv eller sesamnuggets? (Typ de alternativen vi har...) Hård eller mjuk macka? Blå regnjacka eller beige kappa? De svarta byxorna eller de blå?

Livet är helt proppfyllt med saker som ger mig beslutsångest! Det är inte alltid så lätt att vara jag...

Felläsning...

"Hemmagjord sänggavel"... Jag tyckte det stod "hemmagjord sängvätare"... Och ja... Sängvätare eller inte så är väl fortfarande de flesta barn "hemmagjorda"? D.v.s. "ej resultat av provrörsbefruktning"...

Jeez... Jag är verkligen trött... Trött och pinsam... Lyckligtvis har jag inte så många bloggläsare att jag behöver skämmas ögonen ur mig innan de faller ihop av trötthet...

God natt! (Och min klocka som är så snäll att den visar datum också säger mig att det är den första juni nu! Sommar på riktigt alltså!

♥*Glad sommar på er!* ♥

RSS 2.0