Liten lista...

I brist på något vettigt att göra eller skriva lägger jag in en tämligen tråkig liten lista...

1.Hur gammal är du om fem år? Det vill jag inte tänka på! 29 år, alltså nästan 30!!
2. Vem var den sista du träffade? Min pappa.
3. Hur lång är du? 172 cm.
4. Vilken var den senaste film du sett? Oj, det minns jag inte riktigt… Sorry.
5. Vem ringde du senast? Min älskade M.
6. Hur löd ditt senaste sms och till vem? BCF 313, en gåva till barncancerfonden.
7. Vad är dagens planer? Mycket av dagen har ju redan passerat, men… hänga tvätt som just nu ligger i maskinen, gå ut med vovven och prata med min älskade i telefon…
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Beror på vem det är till, men oftast skicka sms.
9. Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda? Gifta.
10. När såg du senast din mamma? Igår.
11. Vilken ögonfärg har du? Blå.
12. När vaknade du idag? Vid tio-tiden. Mitt i en dröm där jag gick i skolan och tydligen hade ett stort prov som skulle utgöra 25% av slutbetyget om ett par dagar. Och jag hade inte pluggat ett dugg (skulle ha gjort det sedan typ ett halvår tillbaka) och kunde inte ens hitta någon lärobok! Så det var en väldig lättnad att vakna upp från den halvmardrömmen! ;)
13. Har du någon gång hittat en katt? Japp!
14. Vilken är din favoritplats? Mitt barndomshem.
15. Vilken plats föredrar du minst? Att vara fast i en bil lååångt ifrån någon jag känner och känna hur jag långsamt blir koldioxidförgiftad av en lastbil som har sitt avgasrör precis vid mitt luftinblås. Och inte kunna backa eller köra fram ens en halvmeter. A.k.a. i Gnarp för ett drygt år sedan…
16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Jag hoppas att jag och M har ett mysigt hus och kanske en liten knatte som kastar leksaker omkring sig och skrattar ett underbart barnskratt…
17. Vad skrämde dig som barn? Det mesta. Ensamhet, utsatthet…
18. Vem fick dig att skratta senast? M – när han härmade mitt skratt. ”Hahaha, hihihi, hähähä, hohoho, höhöhö, huhuhu!” Han har upptäckt att jag skrattar med alla vokaler som finns, och han ville höra dem alla!
19. Är du för ung för att äga vinylskivor? Det vet jag inte om jag är, men jag äger i alla fall ett antal. Simon and Garfunkels är favoriten!
20. Har du stationär eller bärbar dator? Stationär. Men bärbar då den är ganska liten.
21. Sover du med eller utan kläder på dig? Med pyjamas, oftast.
22. Hur många kuddar har du i sängen? Två.
23. Hur många landskap har du bott i? Tre.
24. Har du någon gång spytt på fyllan? Ja, en gång.
25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Strumpor.
26. Är du social? Ibland. Jag kan vara både utåtriktad och inåtvänd, beroende på situationen jag befinner mig i. Jag kan vara rättså social. Jag kan också vara extremt blyg…
27. Vilken är din favoritglass? Daimstrut, tror jag.
28. Vad skulle du göra om du vann en miljon? Jag skulle köpa ett hus till mig och M! Definitivt!
29. Tycker du om kinamat? Jag har inte ätit så mycket kinamat i mitt liv, men nja… Nej, jag måste nog svara nej på den frågan.
30. Tycker du om kaffe? Ja.
31. Vad dricker du till frukost? Mjölk.
32. Sover du på någon särskild sida? Nej, det är olika.
33. Kan du spela poker? Nej, inte längre.
34. Tycker du om att mysa? Ja, absolut!
35. Är du en beroendemänniska? Ja, det kan man nog kalla mig för… 
36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Nej.
37. Vill du ha barn? Ja, det vill jag!
38. Kan du några andra språk än svenska? Jag kan engelska och för några år sedan kunder jag rätt hyfsad tyska, men tyskan har fallit bort extremt mycket!
39. Har du någonsin åkt ambulans? Suttit i, men vägrat åka med i. Trots att jag nog skulle ha behövt det då…
40. Föredrar du havet eller en pool? Havet!
41. Vad spenderar du helst pengar på? Småsaker till mig själv och M, garn (eftersom jag är sticka sockor-beroende)… 
42. Äger du dyra smycken? Några stycken, ja…
43. Har du någon gång testat narkotika? Nej, aldrig!
44. Vad var det senaste du stoppade i munnen? Vatten.
45. Vem är den roligaste människan du känner? M!
46. Välj ett ärr på din kropp? Jag har ett ganska stort ärr på vänstra vaden efter att jag råkade skada mig rejält en sommar när jag var liten och satt och täljde…
47. Vad har du för ringsignal? ”The pink panther”…
48. Har du kvar klädesplagg sen du var liten? Jadå!
49. Flirtar du mycket? Nej! Eller jo, med min älskade M… Men ingen annan!
50. Vart togs din profilbild för din blogg? I min soffa.
51. Kan du byta olja på bilen? Skulle kanske kunna om jag fick hålla på ett par dagar för att hitta pluggen. Men nej, jag kan fylla på så får M tappa ur när det är dags! ;)
52. Har du fått fortkörningsböter? Hade jag fått frågan för en månad sedan hade svaret varit ”nej”. Nu får jag väl motvilligt erkänna att – Ja, det har jag.
53. Vilken var den senaste bok du läste? Minns inte vad den hette. (”Månvarv”, eller något liknande). Bara att den var hel-sjuk och jättekonstig och att jag var rädd att få ett LPT efter några sidor i den!
54. Läser du dagstidningen? Ibland.
55. Prenumererar du på någon veckotidning? Nej.
56. Dansar du i bilen? Nä, oftast inte. ;)
57. Vilken radiostation lyssnade du på senast? Det var nog rix FM, tror jag.
58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? ”God jul XXX önskar Nanna”.
59. När var du i kyrkan senast? För ett par år sedan.

 


...

Privat


Lite julstök från igår...
Missing: The spirit of Christmas!

Efter en långdragen resa hem till föräldrarna, där älskade M och hans pappa följde med mig mer än halva vägen (32 mil) genom snökaos och långa köer - sitter jag nu här, dagen före dopparedagen. Enligt planerna skulle min bror ha kommit upp från Sthlm kl. 18 idag, men så blev det inte. Han hade missat sitt flyg. Förhoppningsvis kommer han imorgon istället.

Efter att ha tvingats uppskjuta min egna resa hem (och allvarligt funderat på att ställa in hemresan till efter jul p.g.a. vädret) vill jag inte klandra Martin. Alla kan vi göra misstag. Jag hoppas bara att han verkligen kommer imorgon - jag åkte ju upp för att få fira jul med hela min familj, jag åkte upp för att han skulle vara här ju! *Sträcker ut underläppen som en trulig treåring*

Det känns inte riktigt som jul. Det känns inte som att det är julafton imorgon. När jag för ett par timmar sedan var ute med Sammet såg jag (genom halvt igenisade ögon) ljusslingor i träd, kransar på ytterdörrar och adventsstakar och lysande stjärnor i fönster... Men känslan... Magin... Den lyser med sin frånvaro.

När jag var liten var julen glittrande och magisk. I nedre tonåren försvann lite av den speciella spänning och glädje som tidigare alltid präglat just denna högtid. Men i år... i år känner jag det inte alls!

Jag har inte skickat några julkort i år. Alls! (Däremot fick jag ett jättefint julkort av Emma! Tusen tack, vännen! Du anar inte vad det gladde lilla mig!) Jag har lite... kan man kalla det för "dåligt samvete"(?) eller åtminstone känslor av ånger att jag inte skickat några julkort alls detta år. Att skicka julkort hör liksom till! Vi skriver så himla mycket till varandra i dagens samhälle. Mail, pm, sms... Men vanliga brev eller kort, sådana man klistrar frimärken på och lägger på brevlådan - det skickas för lite sådant! Och äkta julkort som man får i handen, de betyder så mycket! Det finns en tanke bakom. Någon har gjort sig besväret att köpa julkort och frimärken, någon har tagit fram en penna och för hand skrivit en julhälsning, någon har givit sig iväg till en brevlåda och postat julkorten... Klyschan att "det är tanken som räknas" är så himla sann, speciellt när det gäller julen! Och julkorten är verkligen en symbol för den tanken!

Äsch, nu kanske jag for iväg lite väl långt... Vad jag ville ha sagt var väl ungefär att: Jag älskar julkort och jag är besviken på mig själv att jag inte skickat några i år.

Mamma vill ha en julgran. Så en sådan blir det nog imorgon. En julgran med strumpor i - eftersom största delen av mammas släkt bor i USA! :)

Jag saknar min M! Kanske är det därför julstämningen låter vänta på sig? Jag har ju firat jul med M sedan -05!

Privat

Privat


Stjärnfall

Natten blev sen. Och kall.

Jag och M begav oss ut i vinterkylan för att titta på stjärnfall. Jag har sett stjärnor falla många gånger, men aldrig så många, så tätt! Detta meteorregn... wow, det var värt att bylsa på sig så mycket kläder att jag såg ut som en michelingubbe. Det var värt att förlora känseln i fötterna. Det var värt att trots de tjocka vinterkläderna snart bli genomfrusen. Det var värt det!

Förutom fallande stjärnor såg vi också något annat smycka himlen, något jag bara sett en gång tidigare i livet. En grönskimrande slöja dansade över oss. Norrsken! Vilket skådespel!

Himlen hade verkligen en magisk show för oss inatt!

Så himla pinsamt...

Mina föräldrar brukar betala mina räkningar åt mig, så får de pengar i handen sen... Nu har jag lyckats åka på fortkörningsböter. Och hur i hela hel*ete ska jag förklara det?!

Ja, jag vet att jag är löjlig som får ångest över en sån sak. Men jag har aldrig tidigare åkt fast för fortkörning (fast jag kan väl erkänna att det har hänt att jag kört för fort ibland)...

Förutom skammen så måste jag nu också betala 2400 kr innan den 2:a januari. Och det är faktiskt mycket pengar för mig!

Jag vet - det är rätt åt mig. Jag vet - man ska köra efter angiven hastighet, även om man känner sig som en stoppkloss för hetspottan som ligger i arslet på mig och förbannar min seghet. Man ska inte falla för den typen av "grupptryck". Jag vet det. Nu - lite mer än tidigare.

Jag är livrädd för att få en smärre utskällning i örat. För jag har inget vattentätt försvar.

PISS!

Private

Privat


Älskade M...

Jag sitter (nja, halvligger) i M:s säng. På något sätt känner jag mig märkligt "hel" när jag fysiskt är så nära honom. Jag har vetat det i över sex år, men jag blir hela tiden förundrad över insikten: Jag älskar verkligen den killen mer än ord kan beskriva! Det är här, tillsammans med honom som jag hör hemma. Med honom vid min sida blir jag stark. Med honom vid min sida ler och skrattar jag från djupet av hjärtat!

Jag älskar verkligen dig!

RSS 2.0