Hur mår du (a.k.a. säg för fan inte hur det verkligen är!)...

Den vanligaste frågan för att vara social och trevlig och inleda en konversation: "Hur mår du/allt väl?" då... Men den typen av frågor är ingen stor sak att svara på. Alla vet ju att det korrekta är att ljuga. Inte säga "Det är verkligen åt helvete, jag vaknar på morgonen och tänker att 'fan, ännu en jävlig dag', du vet... Mitt liv suger!" Nej, det socialt korrekta är att le ett fejkat leende och svara "Tack, det är bara bra, tackar som frågar!" Och sedan fortsätta med motfrågan: "Och själv? Hur är det med familjen?" Sedan gäller det att fortsätta spela glad och intresserad medan den flyktiga bekanta - likaledes leende - börjar prata om hur lille Kalle två år fortfarande har lite feber efter den där förkylningen han drog på sig i julas, men att han är så pigg och glad ändå så, att han växer och står i och bla bla bla..."
  Hon berättar inte att Kalle skriker och gråter varenda förbannade natt och att både hon och hennes make (som för övrigt är helt jävla omöjlig och glömmer att hämta på dagis, lever sitt liv framför Fotbollsextra på TV och ställer in skitiga leriga däck i hallen när hon precis torkat golven. Hon berättar inte heller hur Kalle som den klåfingrige understimulerade tvååring han är (när mamma måste torka hallgolvet för andra gången på en timme) kommit på att det skramlar så skojigt när han tar tag i bordsduken där frukosten fortfarande står halväten för att mamma var tvungen att göra en brandkårsutryckning för att den äldre dottern Lisa inte hade gummistövlarna med inför skogsutflykten med dagis - och (åter till Kalle) har sönder diverse porslinstallrikar, dricksglas och dessutom en full tillbringare med apelsinjuice...
 
Hur kommer det sig? Varför måste vi alltid spela detta löjliga spel? Speciellt eftersom jag inbillar mig att hon har lika lite glädje av denna lilla obligatoriska charad som jag...?  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0